Dags att fixa körkortet?

Att ta körkort är en sådan sak som kan gå buslätt för vissa, medan det för andra tar lång tid innan man klarar det. Om det går alldeles för trögt kan man byta strategi och gå en intensivkurs.

Du har försökt och försökt, men när provet ska göras sitter det inte. Alltid är det någon detalj som fattas. Vare sig det är teorikunskaperna eller körningen som inte sitter så kan det kännas jobbigt att försöka om och om igen utan att klara det. Kanske är det då dags att byta strategi? Alla funkar olika, och lär sig på olika sätt. Kanske är det helt enkelt inte rätt för dig att bara sitta hemma och traggla samtidigt som allt annat i vardagen ska hinnas med, såsom skola, jobb och fritidsintressen.

Ge dig själv ett välförtjänt avbrott i vardagen

Du kanske tycker att du inte ska ge dig själv belöningen förrän du har klarat körkortet? Men tänk om det är så att den där belöningen kan hjälpa dig att klara det? För en del kan det kännas bra att komma iväg hemifrån för att kunna fokusera enbart på körkortet. Det finns intensivkurser för körkort, och att gå en sådan kan vara ett perfekt sätt att både fixa körkortet och få ett avbrott i vardagen. Kanske är det ett par veckor i Dalarna något som lockar? Smedjebacken är en ort i södra Dalarna, och där kan man gå en intensivkurs på Smedjebackens nya trafikskola. Att komma iväg är kanske just det som behövs.

Publicerat den
Kategoriserat som Tips

Ett smärtfritt slut på en relation

Det är inte alltid möjligt att avsluta relationer utan bråk. Tur då att det går att sälja bilen utan tjafs. Slipp däcksparkare och andra oseriösa. Lämna bilen till en bilfirma som fungerar.

Det är inte många som håller sig till samma bil livet igenom. Anledningarna varierar men för en stor majoritet av oss blir det förr eller senare dags för bilförsäljning.

Ibland handlar det om funktion. Bilen går inte riktigt som du önskar och du vill köpa nytt. En annan gång har familjen växt eller krympt och storleken på bilen är inte adekvat. Kanske har du skaffat en hund eller två som behöver få plats? En jämthund får inte riktigt plats i en minibil på ett säkert och lagligt sätt.

Men hur säljer du bilen? Sätter du ut en annons vet du hur det blir. Fordonsgrupper på nätet eller annonssajter – du får mängder med korkade meddelanden oavsett.

Den enkla vägen till lycka

Vill du ha en kostnadsfri värdering och ett säkert avslut? Önskar du slippa vänta hemma på köpare som aldrig dyker upp? Vill du slippa lyssna på ursäkter om varför de aldrig dök upp? Vill du inte höra att din bil nog inte är sådär toppen en enda gång till? Då ska du anlita vi köper din bil i Sundsvall.

Du värderar online och beställer en tid. Du får en slutlig värdering och kan tacka ja eller nej. Är du nöjd köper de bilen och du kan rulla hem.

Pengar på kontot och mer plats i garaget garanteras.

Publicerat den
Kategoriserat som Tips

Kom ihåg detta när bilen ska skrotas

När det är dags att skrota bilen så är det inte bara att lämna in den på en skrot. Det är lite mer som man måste tänka på för att kunna genomföra en skrotning. Läs denna text så har du sedan koll.

Planerar du att skrota din gamla bil? Då ska du se till att tänka på några viktiga saker först, för då kommer skrotningen att gå som smort. Först och främst ska du ta och leta upp registreringsbeviset. Detta behövs för att din bil ska kunna avregistreras, så att du sedan slipper betala fordonsskatten. Se till att du tar med dig rätt del av beviset, nämligen del 2, det gula pappret. Om du har lyckats tappa bort det (lugn bara lugn, du är i sådant fall inte ensam) så går det att beställa ett nytt hos Transportstyrelsen.

Legitimera dig och skriv på

När du har letat upp registreringsbeviset får du inte glömma att ta med din legitimation till bilskroten. Om någon annan ska lämna in bilen åt dig, behöver de ha en fullmakt. Tänk på att om din bil redan är avställd så har den körförbud. Körförbudet gäller även vid bogsering. Om du inte kan köra med bilen måste du ordna med annan transport. Kolla upp om den bilskrot du ska till kan hjälpa till med detta. Det är nämligen ingen omöjlighet att de kan just det. Väl på plats får du, eller den med fullmakt, skriva på en överlåtelsehandling. Sen är det skrotat och klart! Läs mer om skrot här: bilskrottrollhättan.se

Publicerat den
Kategoriserat som Tips

Din laddstation i Stockholm ger bilen kraft

Det är både lyxigt och bekvämt med en egen laddstation, eftersom du inte behöver åka iväg för att ladda elbilen. Be en elektriker kolla så att husets elsystem har tillräcklig kapacitet.

Du har förmodligen tänkt tanken ibland, att det vore skönt att kunna ladda bilen där hemma med din egen laddstation i Stockholm. Det finns många företag som gärna kommer och hjälper dig att installera en, och allra först gör man ett projekteringsbesök. De bedömer vilken sorts laddstation som kan vara bäst för dig. De mäter kapaciteten i ditt elsystem och kollar om du behöver höja säkringen. Man kan också vara taktisk och låta bilen laddas vid en tid på dygnet då det inte används så mycket ström i huset.

Bilen laddas när du sover

Laddboxen kan känna av hur mycket ström som förbrukas samtidigt och den justerar laddningen därefter. Denna funktion kallas dynamisk lastoptimering, och är ett smart sätt att fördela elförbrukningen och inte överbelasta ditt elsystem. Dra fördel av alla tekniska nyheter och kontakta en riktigt duktig elektriker som kan hjälpa dig med din laddstation i Stockholm.

Om du har en hybridbil kan du tanka på traditionellt sätt också, men det går åt mindre drivmedel om du även laddar med ström. Du har alltid en bil som är full av energi. Du installerar en laddstation för att få kraft bekvämt och billigt. Det är en fördel att ha en laddstation när du vill sälja huset. Då är installationen redan på plats och det höjer husets värde.

Publicerat den
Kategoriserat som Tips

Stabil och lätt att laga

Jag rullar, är betydelsen av ett av de mest kända bilmärkena. Ett märke som under åren tagit landet och världen med storm och som ses som en av de mest stabila och säkra bilarna på marknaden.

När du väljer vilken bil du ska köpa så är det säkert först och främst tankar på vilken typ av bil du ska ha och vad du ska använda den till som avgör vilken du väljer. Säkert tar du hänsyn till hur långt den har gått och hur den ser ut. Men något som många inte tänker på är hur lätt det är att laga bilen när den går sönder. Eller hur mycket en service kan gå på. För om du har en slags bil som är mycket ovanlig så kan det vara ett stort problem både att hitta delar och någon som kan laga bilen.

Bäst för dig

Om du är i behov av Volvo reservdelar i Stockholm så finns det flera olika sätt som du kan få tag i dem. Du kan antingen överlåta allt till din bilmekaniker, för att hitta delar som är nya eller begagnade. Eller så kan du själv ge dig på jakt efter en del som passar för din bil. I och med att du själv har de valen så kan du känna dig extra trygg med att du får det bästa priset och den bästa reservdelen. Men var noga med att se till att du följer regler för garanti, om bilen fortfarande är ny.

Publicerat den
Kategoriserat som Bilverkstad

Hur skrotar man bilen?

Dags för bilskroten? För en del känns det sorgligt, för andra befriande. Oavsett vilket, gäller det att ha koll på några saker när det är dags för din bil att åka till sin slutdestination.

Till slut kommer bilen till det oundvikliga – den måste tas till en bilskrot. Även om det känns sorgligt att bilen nu inte längre går att rädda, så är det ändå rätt alternativ. För vissa känns det dock som en befrielse och då är det bara att köra! Till bilskroten, alltså. Men, hur går man tillväga?

En del bilskrotar erbjuder sig att hämta upp den uttjänta bilen. Detta såklart mot en liten avgift. Fast i en del kommuner får man faktiskt skrota bilen helt gratis. Ta först reda på vad som gäller där du bor. Sedan måste du leta reda på registreringsbeviset, närmare bestämt del 2 av det där gula pappret. Detta, samt din legitimation måste tas med när bilen ska skrotas. Ska någon annan göra det åt dig måste de ha en fullmakt.

Vad händer på skroten?

När bilen sedan överlämnats ska du se till att få registreringsbeviset påskrivet. Du ska även få ett mottagningsbevis och ett kvitto på att bilen övertagits av skroten. Då kan du vara säker på att få slippa betala fordonsskatt och försäkring i onödan. Efter att du lämnat bilskroten kan du känna dig trygg med att din gamla vän blir väl omhändertagen. Det som går att återanvända brukar plockas ut innan resten skrotas eller återvinns. Nu har både du och bilskroten gjort det som krävs. Läs mer om bilskrot på denna hemsida: bilskrotuddevalla.se

Publicerat den
Kategoriserat som Tips

Även det som är rostigt har värde

Det som är skrot för en, är värdefullt för en annan. Allt som går att återvinna har ett värde och så är det även med metaller av alla de slag. Det som i mångas ögon anses endast vara skrot.

Metaller är de slags ämnen som är enklast att återvinna. Förutom det som vittrar sönder på grund av rost så är metaller något som aldrig försvinner. Man kan återvinna metaller hur många gånger som helst. Såväl de ädla metallerna som exempelvis guld, till det som i folkmun kallas för skrot. Därför är det många som till och med åker runt på gårdar och företag för att fråga om det finns något skrot som de kan få. För den som ger bort kan det vara skönt att bli av med det, och den som får skrot i Västerås kan åka och sälja det för att tjäna en slant.

Jobba med skrot

Förr om åren var det inte konstigt om man arbetade med att samla in skrot och sälja. Det fanns även de som skapade nya saker av skrot. Men idag är det lite mer ovanligt, fast det försiggår i stor skala. En slags skrothandlare är de som tar hand om gamla bilar. Där finns det mycket metall som går att använda igen. Men det finns även stora skrotupplag där man kan kasta metaller och samtidigt tjänar de pengar på att sortera och sälja det vidare. Slutstationen är oftast någon som smälter ner metallerna och skapar nytt.

Publicerat den
Kategoriserat som Tips

Hur man tar hand om en gammal bil

Det är idag lag på att man ska ta hand om sin bil, även om man inte vill använda den längre. Sättet man gör det på är genom att lämna in sin bil för skrotning hos någon som är godkänd inom området.

Varje år skrotas många bilar i landet. Det kan vara för att de är så pass trasiga och slitna att de kräver för mycket reparationer, på grund av hög ålder eller för att man varit med om en krock. Beslutet tas oftast av bilägaren men i vissa fall kan det även vara försäkringsbolaget som, efter en krock, beslutar att det blir för dyrt att laga bilen igen och att den istället bör skrotas. När det sker så ska man ta kontakt med en auktoriserad bilskrot i Stockholm, eller den orten man befinner sig på. Bilskrotar finns vanligen lite utanför större städer eller i industriområden, dit man kan köra bilen eller få den fraktad med hjälp av en bärgare.

Kunniga inom området

När man lämnar in en bil för skrotning så är det viktigt att man gör det till någon som har godkännandet så att man vet att allt går rätt till och på ett ansvarsfullt sätt. En bil som har gått till skrotning får till exempel inte hamna i trafiken igen. Den ska också plockas isär så att man tar hand om alla delar som är miljöfarliga som vätskor, batterier, glödlampor och däck. Slutligen går själva chassit till nedsmältning och blir till en ny bil.

Publicerat den
Kategoriserat som Tips

När bilen behöver omsorg

Tänk dig vilken frihet vi får tack vare bilen. Med hjälp av den tar vi oss tryggt dit vi vill, begränsningarna är få. För att ha en trygg och körduglig bil behöver vi se över den med jämna mellanrum

Planerar du att åka på en långtur i år? Ta bilen och bara köra dit vägen leder. Kanske vara förberedd med ett täcke ifall att du bestämmer dig för att sova i bilen. När man ger sig iväg behöver man veta att bilen är i bra skick. Att göra den årliga servicen av bilen är en bra början. Men det räcker inte alltid hela vägen, och ibland kan man behöva ge den lite kärlek mellan gångerna. Vet du till exempel av att bilen inte går som den ska, då behöver den få sig en titt av en proffsig bilmekaniker.

Rätt bilverkstad för dig

Hur vet man egentligen att man väljer rätt? Det kan faktiskt kännas som en väldigt svår sak att göra. Det bästa man kan göra är att börja med att kolla deras recensioner. Tidigare kunders omdömen är bra att kunna läsa av. Känner man sedan tidigare till en verkstad som är bra är det ju rätt val att välja den. Man kan även besöka en bilverkstad i Märsta eller den stad man befinner sig i för att se hur det är. För många spelar även priset en roll. Ring gärna några olika för att få en prisuppgift på arbetet. Var noga med att alltid gå till utbildade mekaniker som betalar F-skatt.

Publicerat den
Kategoriserat som Bilverkstad

Fungerar en intensivkurs i Stockholm i längden?

Många pekar på riskerna med att genomföra en intensivkurs och menar att denna typ av inlärning – i och med att den är så pass koncentrerad – inte sätter sig på djupet. Det man menar med detta är att personer som genomfört en intensivkurs har tillräckliga kunskaper för att klara av en uppkörning men som i långa loppet är sämre bilförare då de allt eftersom glömmer bort det som de lärt sig gällande trafikregler, skyltar, tempo och bilkörning i sig. Det ligger en viss sanning i detta och det är egentligen bara att återvända till skolbänken för att förstå dessa människors resonemang rörande intensivkurser.

TIPS! Allt om intensivkurs hittar du här: intensivkursstockholm.com

I skolan, inför ett prov så gav det alltid bäst kunskaper om man väl förberedd och gärna lagt ner tid långt i förväg för att plugga än om man satte sig natten innan och hårdstuderade. Visst – man kanske klarade provet i fråga; men efter bara några veckor var allting glömt och raderat ur minnet. Detta medan den elev som studerat under en längre tid skaffade sig bättre djup och lät inlärningen sitta kvar även över en längre tid.

Går detta då att applicera även till en intensivkurs för att ta körkortet? Svaret här är både ja och nej och vi skulle som förklaring till denna helgardering säga att det beror helt och hållet på i vilken stad man genomfört denna intensivkurs.

Menas med detta; genomför du en intensivkurs i en mindre stad – Sollefteå, Mora, Skövde – så kommer du att kunna klara av att köra just där och detta utan några problem – kommer du därefter till en större stad så kommer du att stöta på stora problem.

Bättre förståelse för trafiken i Stockholm

Detsamma om vi vänder på problemet och säger att du genomför din intensivkurs i Stockholm istället; då kommer du att lära dig trafiktempo, du kommer att vara på alerten och skaffa dig en bättre trafikförståelse som du även kan ta med dig till en mindre stad på ett helt annat sätt. Det är alltså bättre att ta en intensivkurs i Stockholm då man blir en bättre bilförare som direkt får lära sig hur hård, tuff och intensiv trafikläget kan vara.

Detta ställt mot att kanske genomföra en intensivkurs i Sollefteå där du för all del får köra bil, men där du kanske möter två stycken andra bilekipage under den timme du kör upp. Vi kan här alltså säga att en intensivkurs i Stockholm skapar bättre bilförare än vad en intensivkurs i en mindre stad gör – däremot så är det ju också betydligt svårare att de facto ta sitt körkort där.

Vill man ta sitt körkort snabbt så rekommenderas alltså Sollefteå, Mora, Östersund eller kanske Skövde; vill du däremot ta dig körkort snabbt och skaffa dig bättre förståelse för trafiken – ja, då bokar du in en intensivkurs i Stockholm.

Publicerat den
Kategoriserat som Tips