Däckverkstad med komplett service i Uppsala

Att få punktering på en bil är illa men att få punktering på en grävmaskin är värre. Vilken punktering du än får kan du få hjälp på en däckverkstad i Uppsala.

Komikerparet Hasse och Tage hade på 60-talet en sketch som hette Spik i Foten. Sketchen gick ut på att han som fått en spik i foten inte hade anledning att klaga eftersom det finns så många som har det mycket värre. Så kan det ju vara när man fått punktering på sin bil.

Punktering på bilen brukar med moderna hjälpmedel kunna repareras på plats så att man kan ta sig till en däckverkstad och få det lagat eller köpa ett nytt däck. Värre är det att få punktering på en grävmaskin. De däcken lagar man inte lika lätt. Då är det nödvändigt med en välutrustad däckverkstad.

En välutrustad däckverkstad i Uppsala fixar alla sorters däck

Att byta däck på en grävmaskin kräver kunnande och rätt utrustning. Ett grävmaskinsdäck väger närmare 50 kilo och är förhållandevis ganska svårhanterligt. En däckverkstad som klarar det har kunnig och erfaren personal vilket inger förtroende. Då vet man att det är tryggt att anlita dem för vanliga bildäck också.

Förtroendet gör också att det blir naturligt att köpa sina däck där. Företaget visar att de har en seriös verksamhet. Letar du efter ett däckhotell i Uppsala blir det därför självklart att anlita dem. Seriositeten hos däckverkstaden gör att du kan lita på att däcken kommer att hanteras och förvaras på ett ansvarsfullt sätt.

Publicerat den
Kategoriserat som Däck

En gammal älskad bil blir väl omhändertagen på bilskrot i Stockholm

Du som älskar en gammal trasig bil – sörj inte! Ta den till en bilskrot i Stockholm så kommer den gå ett värdigt öde till mötes.

Anitas bil hade sett sina bästa dagar. Hon var helt medveten om detta. Ändå tog det emot att ens tänka på att köra bilen till skroten. Hon hade haft så många roliga stunder i den där Volvon. Faktiskt blev hon direkt arg så fort någon hintade om att den var färdig för den stora metallpressen på skroten.

Bilen hade visserligen inte varit i körbart skick på mycket länge. Hon hade motvilligt gått med på att ställa av den, för att den inte skulle fortsätta kosta pengar i trafikförsäkring år efter år. Nu stod den på Anitas uppfart, under en pressenning. Hon hade med viss förfäran noterat att den verkade ha börjat läcka olja.

Bilskrot – bättre än att läcka olja på garageuppfarten

Det Anita inte visste, var att en modern bilskrot är en mycket värdig plats att ta avsked av en älskad bil. Gamla tiders stora press där bilarna kärlekslöst trycktes ihop till en liten kub är sedan länge borta ur leken. I dag tar man vara på varje del av bilen. En bilskrot är egentligen en typ av återvinningscentral för fordon.

Om Anita bara hade vetat hur bilmekanikerna på bilskroten skulle ha puffat och piffat med hennes bil. Fälgarna gick att återvinna, och alla miljöfarliga vätskor skulle tas omhand på rätt sätt. Mycket bättre än att rinna ut i naturen, som ju faktiskt var det som pågick på Anitas uppfart. Skrota din bil hos detta företag: www.nordiskaautomotor.se

Publicerat den
Kategoriserat som Bilskrot

Att hyra buss i Stockholm för att pröva en ny affärsidé

Hyra buss i Stockholm kan vara ett sätt att pröva sina vingar som evenemangsentreprenör. Teaterpubliken från landet vill se huvudstadens föreställningar.

Efter coronapandemin skriker Stockholms kulturinstitutioner efter publik. Och publiken skriker efter kultur! Däremot så finns det inte alltid publik så det räcker inom Stockholm stads gränser. Och på landsbygden finns det inte tillräckligt med kulturevenemang för publiken. Ett prekärt problem, men alls inte omöjligt att komma runt för den som är driven.

Lösningen är lika enkel som beprövad: låt publiken färdas med buss till Stockholms fina privatteatrar, kulturhus och operahus. Teaterbiljett och bussbiljett i ett, vad kan gå fel? Inte mycket! Och för dig som vill starta upp en ny verksamhet finns här en lucka på marknaden.

Hyra buss och sälja teaterresor till Stockholm

Många av de bussbolag som tidigare bedrev sin verksamhet riktad mot konsert- och teaterbesökare gick nämligen omkull under coronapandemin. Många av dem har inte kommit tillbaka efter att restriktionerna släppt och konserter och föreställningar dragit igång igen.

Om du vill pröva på hur det skulle fungera att driva ett sådant bolag, kan du börja i liten skala genom att hyra buss i Stockholm och testköra en sväng. Köper du in teaterbiljetter i bulk får du ofta ett förmånligt pris, och det är inte så dyrt som man kan tro att hyra en buss. Vem vet, det här kanske är början på en lukrativ karriär som bussresearrangör? Våga dansa, våga chansa, som de säger i nöjesbranschen.

Publicerat den
Kategoriserat som Hyra buss

Konsten att hyra buss i Uppsala

Inom alla områden finns det de som är bättre eller sämre. Och om man kan kalla sig för proffs på att hyra buss i Uppsala så kan det vara mycket bra betyg.

Om man någon gång har tagit sig för att hyra en buss i Uppsala så kan det nästan bli en vana att fortsätta med det. För att hyra buss till sig och sitt sällskap är ett mycket smidigt och prisvärt sätt att resa på. Och det är ändå inte de bästa av alla fördelar som man kan hitta när det gäller att hyra en buss.

När man hyr en buss så kan man själv bestämma varifrån man ska åka och vart resan bär hän. Man kan även bestämma exakt när man ska resa och när man ska vara hemma. Men det finns även andra beslut som man kan ta. Som om man vill ha en toalett på bussen och ifall man vill stanna under vägen, samt var i så fall.

Hyra buss av olika anledningar i Uppsala

Den som anlitar en bussuthyrning i Uppsala kan göra det av flera olika anledningar. Kanske vill man forsla hela sin personal från arbetsplatsen till ett event, en konferens eller en firmafest. Man kanske vill samla fotbollsklubbens medlemmar och frakta dem till en bortamatch. Eller så kanske man vill ta med hela trädgårdsföreningen till en känd trädgårdshandel på annan ort.

Idag är det även vanligt att man väljer att hyra en buss för att frakta bröllopsgäster från kyrkan till bröllopsfesten, sådant som proffs på att hyra buss kan.

Publicerat den
Kategoriserat som Hyra buss

Teoriprov går galant med rätt förberedelse

Det går att förbereda sig för sitt teoriprov hemifrån. Att träna på körkortsfrågor är ett effektivt sätt att lära dig allt du behöver för att klara teorin.

Teoriboken som hör till körkortsteorin kan upplevas minst sagt tjock och jobbig. Så många sidor. Inte kan det väl vara meningen att man ska lära sig allt som står i den tunga boken, bara för att få köra bil? Jo, så är det faktiskt. Utan ordentlig koll på hela körkortsteorin, kommer du inte få något körkort.

Du behöver nämligen svara rätt på en stor del av de frågor som kommer på teoriprovet. Självklart är vissa delar av körkortsteorin viktigare än andra, men generellt behöver du ha koll på varje sida i teoriboken för att kunna klara teoriprovet. Som tur är finns ett effektivt sätt att lära sig allt.

Förbereda teoriprov hemifrån

En bra metod för att klara teoriprovet på första försöket är att träna på körkortsfrågor. Många körskolor erbjuder pärmar och databaser på plats för att du ska kunna göra det. Men det finns också flera aktörer som erbjuder liknande tjänster online. Smidigt för dig som vill kunna plugga till teorin hemifrån.

Du kommer ju faktiskt behöva tillbringa en hel del tid på körskolan ändå, när du håller på att ta körkort. Det är många obligatoriska inslag som du ska ta dig igenom som måste utföras på plats på körskolan, i bilen med din körlärare eller på halkbanan. Då kan det kännas skönt att du åtminstone kan förbereda dig för teoriprovet på hemmaplan.

Publicerat den
Kategoriserat som Körkort

Träna halkkörning på halkbana i Stockholm

Friska upp kunskaperna om hur man hanterar halka vid bilkörning. Träna på halkbana i Stockholm. Det är väl värt pengarna – det inser du när vintern kommer.

Plötsligt kommer vintern med minusgrader, snö och halka. Är det inte konstigt att det blir likadant varje år? Folk som inte har lagt på vinterdäck. Folk som har gjort det men ändå är livrädda för minsta lilla sladd. Folk som kryper fram med bilen i snigelfart. Folk som hamnar i diket i alla fall.

Det är bra att träning på halkbana är obligatoriskt i körkortsutbildningen. Där behöver man inte vara rädd, vare sig för livhanken eller för att bilen ska skadas. Först känns det nervöst. Det suger till i maggropen när däcken släpper underlaget. Det tar ett tag innan man agerar korrekt rent instinktivt.

Hyr in dig på halkbana

Efter en stund sitter det dock där. Det känns inte längre nervöst utan bara kul och tillfredsställande att veta hur man ska göra när det plötsligt är som att bilen lever sitt eget liv. Genom att upprepa momenten flera gånger så fastnar kunskapen. Det är synd bara att denna kunskap inte alltid verkar sitta kvar under de följande åren, när man väl har fått körkortet och kör bil i vardagen.

Men det går faktiskt att friska upp lärdomarna även senare i livet. Man kan hyra in sig på halkbana i Stockholm, kanske tillsammans med andra i en grupp, eller ta en “avrostningskurs” hos en trafikskola. Det är väl värt pengarna att göra det. Boka in dig till en halkbana här: halkbanastockholm.biz

Publicerat den
Kategoriserat som Körkort

Att sälja en defekt bil gör att du tjänar pengar

Det är lätt att tro att en defekt bil ska till skroten, men sanningen är att den fortfarande ofta har ett värde som du kan få tillbaka om du säljer den.

Det är lätt att tro att din bil är värdelös bara för att den är för dyr att reparera. För den som har rätt resurser finns det däremot oftast många värdefulla detaljer kvar på bilen. Kanske den till och med går att reparera, byta ut delar och laga den.

Krockskadade bilar som försäkringsbolagen löser ut hamnar ibland, helt i onödan, på skroten. Har du fått ersättning för bilen kan det finns ännu mer pengar att hämta om du säljer en defekt bil. Det är ju dessutom ett resursslöseri att inte ta tillvara det som går att laga och använda.

När du vill sälja en defekt bil behöver du bara höra av dig

Det är enkelt att sälja en defekt bil men det är viktigt att anlita ett seriöst företag där defekta bilar köpes. Värderingen sker efter en mall som är lätt att förstå. Du vet att du får ett bra pris för din bil. Ett seriöst företag kan hämta upp din bil och ser till att alla papper fylls i och skickas in.

När du kommit överens med ett företag som köper defekta bilar, om pris och eventuell hämtning, får du pengarna direkt om du har registreringsbeviset och legitimation. Du hittar kontaktformulär på hemsidan men det går också bra att ringa. Det är snabbt, enkelt och pålitligt.

Publicerat den
Kategoriserat som Bil

Bildemontering som är gratis i Örebro

Förr kallade man det bara att man skrotade bilen, men det låter som att man slänger bort allt. På en bildemontering i Örebro plockar man istället ner bilen i småbitar och tar tillvara på allt.

De bilar som kommer in på bildemontering i Örebro blir väl omhändertagna. Först tappas de på bränsle, olja, glykol och andra flytande ämnen som är skadliga för miljön. När det är klart är det dags att skiljas från sin ägare. En auktoriserad firma som arbetar med bildemontering har tillstånd att rapportera bilen som skrotad till Transportstyrelsen. Det är ett viktigt moment.

När ägare och bil är skilda från varandra kan bilen plockas isär av en bildemontering

Det finns mycket att ta tillvara på i en bil, även om den är gammal. Allt stål och aluminium kan smältas ner och bli till något annat. Många av bilens delar går att rengöra och sälja vidare till någon som behöver en reservdel.

Det kommer in en hel del nyare bilar till en bildemontering också. Bilar som blivit så krockskadade att det inte lönar sig att laga dem. Då kan man plocka många fina reservdelar som dörrar, fönster, däck och fälgar. Allt kommer till användning igen.

På en auktoriserad bildemontering tar man på ett ansvarsfullt sätt hand om bilar. Det kostar inget att lämna sin bil där, och man kan få den hämtad. Då måste man betala för hämtningen men man kan fråga dem vad det kommer att kosta. Företag som arbetar med bildemontering har förmånliga avtal med olika bärgare.

Publicerat den
Kategoriserat som Bilverkstad

Skönt med däckförvaring i Åkersberga

Byte av däck kommer varje år som en fullständig överraskning. Då är det skönt att veta att däcken ligger på däckförvaring i Åkersberga. Fixade och redo att sättas på så snart tiden är inne.

Arne hade bestämt att under kommande helg rensa ur familjens garage. Under årens lopp hade så mycket saker samlats att han knappt visste vad som fanns där längre.

Det var ett tag sedan han egentligen tittat på vad som fanns där inne då hans bil ofta var den som fick stå på uppfarten. Nu suckade han högljutt åt de tre uppsättningarna däck som stod längst in. Tre som snart skulle bli fyra, då yngste sonen skulle få körkort och troligtvis köpa någon gammal bil.

Lasten gick till däckförvaring i Åkersberga

En uppsättning till, den skulle inte få plats. Sen kom tanken på att han själv skulle vara med vid varenda byte.

När hans fru Lena kom hem dagen därpå höll han på att lasta däcken på en släpkärra. Förvånat frågade hon vad som var på gång. Han förklarade att tanken på ytterligare en uppsättning däck, som han dessutom skulle vara med och så småningom byta, blivit för mycket.

Nu var han på väg till en bilverkstad som hade däckförvaring i Åkersberga. Där skulle de rengöras, gås igenom och förvaras tills det var dags att sätta på dem. Då skulle var och en i familjen åka dit och lämna in sin bil. Det kändes skönt att äntligen bli av med ett av alla måsten, tyckte Arne, och suckade nöjt.

Publicerat den
Kategoriserat som Däck

Gör riskettan i Stockholm

Är du på väg mot ditt körkort? Den vägen är inte alltid helt enkel, inte heller helt rak. Det är några olika saker du måste klara, som exempel riskettan i Stockholm, för att lära dig mer om faror.

Att köra bil kommer med ett stort ansvar, inte bara för sig själv utan även för medtrafikanter. Det finns alltid en risk för en olycka när man kör bil, men som duktig förare kan man förhindra många. Därav är vägen till körkortet väldigt hård. Detta för att förbereda dig, och minska risken för eventuella olyckor. På riskettan i Stockholm går ni igenom vad för faror man kan stöta på i trafiken. Men inte bara det, ni går även igen hur alkohol, droger och även trötthet påverkar er som förare. Dessa ger dig en sämre reaktionsförmåga och kan därav vara en stor risk i trafiken.

Riskettan är ett måste

För att få lov att ta körkortet är det alltså ett måste att man går riskettan. Denna kan man göra i många olika städer hos trafikskolorna. Du kan gå den även om du inte är inskriven på just den körskolan. Det tar cirka 3 timmar att gå igenom riskettan, 3 timmar fyllda av information som är nödvändig för dig som framtida förare. Ni sitter upp emot sexton stycken i en grupp och lyssnar på läraren. Har ni några frågor passar det utmärkt att även ställa dem då. Riskettan är något alla måste göra som vill ha körkortet i sin hand och få den där totala friheten som bara körkortet kan ge.

Publicerat den
Kategoriserat som Tips