Om oss

Har något transportmedel betytt så mycket för mänskligheten som bilar? Visst, man kan diskutera kring både flyg, båt och tåg och alla fördelar dessa fört med sig. Men, bilen är – enligt oss – på en helt annan nivå och något som människor världen över, och dagligen, har nytta av.

Att kunna sätta sig i en bil, köra till jobbet, till affären, på semesterresan eller för att skjutsa sina barn till olika aktiviteter är en ren frihetskänsla – man är inte beroende av någon annan utan man sitter själv, bokstavligt talat, i förarsätet.

Man dock inte bortse från bilens negativa sidor där framförallt avgaser är ett gigantiskt minus. Även om det blivit bättre – varje ny modell släpper ifrån sig mindre giftiga utsläpp – så kan man inte negligera att vårt bilåkande har en stor del i den klimatkris vi står på randen för.

Kan vi prioritera, kan vi avstå från bilen vid vissa tillfällen och kan det, framförallt, skapas nya vägar gällande teknik som gör att vi fortfarande kan använda bilen? Att elbilar kommer en masse är glädjande då detta kommer att leda till mindre utsläpp. Om några år kommer vi säkert att skaka på huvudet åt att vi ens övervägt drivmedel som bensin och diesel för våra bilar.

Då är då och nu är nu. På den här sidan kommer vi att använda både backspegel och framruta. Vi tittar tillbaka med en nostalgisk blick på hur bilarna såg ut förr – och vi kommer att spekulera i hur framtidens bilar kommer att se ut. Detta samtidigt som vi har bilen i dragläge och går igenom om hur dagens bilar fungerar, vad man ska tänka på och hur man får ut maximalt av dessa som bilägare. Spänn fast säkerhetsbältet. Nu åker vi!