Fungerar en intensivkurs i Stockholm i längden?

Många pekar på riskerna med att genomföra en intensivkurs och menar att denna typ av inlärning – i och med att den är så pass koncentrerad – inte sätter sig på djupet. Det man menar med detta är att personer som genomfört en intensivkurs har tillräckliga kunskaper för att klara av en uppkörning men som i långa loppet är sämre bilförare då de allt eftersom glömmer bort det som de lärt sig gällande trafikregler, skyltar, tempo och bilkörning i sig. Det ligger en viss sanning i detta och det är egentligen bara att återvända till skolbänken för att förstå dessa människors resonemang rörande intensivkurser.

TIPS! Allt om intensivkurs hittar du här: intensivkursstockholm.com

I skolan, inför ett prov så gav det alltid bäst kunskaper om man väl förberedd och gärna lagt ner tid långt i förväg för att plugga än om man satte sig natten innan och hårdstuderade. Visst – man kanske klarade provet i fråga; men efter bara några veckor var allting glömt och raderat ur minnet. Detta medan den elev som studerat under en längre tid skaffade sig bättre djup och lät inlärningen sitta kvar även över en längre tid.

Går detta då att applicera även till en intensivkurs för att ta körkortet? Svaret här är både ja och nej och vi skulle som förklaring till denna helgardering säga att det beror helt och hållet på i vilken stad man genomfört denna intensivkurs.

Menas med detta; genomför du en intensivkurs i en mindre stad – Sollefteå, Mora, Skövde – så kommer du att kunna klara av att köra just där och detta utan några problem – kommer du därefter till en större stad så kommer du att stöta på stora problem.

Bättre förståelse för trafiken i Stockholm

Detsamma om vi vänder på problemet och säger att du genomför din intensivkurs i Stockholm istället; då kommer du att lära dig trafiktempo, du kommer att vara på alerten och skaffa dig en bättre trafikförståelse som du även kan ta med dig till en mindre stad på ett helt annat sätt. Det är alltså bättre att ta en intensivkurs i Stockholm då man blir en bättre bilförare som direkt får lära sig hur hård, tuff och intensiv trafikläget kan vara.

Detta ställt mot att kanske genomföra en intensivkurs i Sollefteå där du för all del får köra bil, men där du kanske möter två stycken andra bilekipage under den timme du kör upp. Vi kan här alltså säga att en intensivkurs i Stockholm skapar bättre bilförare än vad en intensivkurs i en mindre stad gör – däremot så är det ju också betydligt svårare att de facto ta sitt körkort där.

Vill man ta sitt körkort snabbt så rekommenderas alltså Sollefteå, Mora, Östersund eller kanske Skövde; vill du däremot ta dig körkort snabbt och skaffa dig bättre förståelse för trafiken – ja, då bokar du in en intensivkurs i Stockholm.

Publicerat den
Kategoriserat som Tips