Snabb mopedkurs i Stockholm

För att snabbt få ditt mopedkort kan du anmäla dig till en mopedkurs hos en trafikskola i centrala Stockholm. När kursen är klar är det bara att börja köra.

Det är lätt att ta det så kallade AM-körkortet som behövs för att du ska få köra moped. Körkortet öppnar upp för många nya möjligheter. När du väl tagit ditt mopedkörkort blir det en bra förberedelse om du har planer på att ta ett körkort för bil när du fyllt arton år.

För att få ditt mopedkörkort behöver du genomföra en mopedkurs hos en godkänd trafikskola. Om du väljer en central trafikskola i Stockholm får du 8 timmars teoriutbildning och 4 timmar praktisk körövning. Det enda du behöver för att gå kursen är körkortstillstånd från Transportstyrelsen.

En mopedkurs öppnar upp för nya möjligheter

När du väljer att gå en mopedkurs i Stockholm får du låna moped och den säkerhetsutrustning som krävs för körövningarna. I kursen ingår Mopedboken, ett arbetshäfte, webbaserade tester och handledning. Det som krävs av dig är att du tar dig tid att plugga in den teoretiska delen för att klara kunskapsprovet.

Ett AM-kort ger dig tillåtelse att köra fordon med en maxfart på 45 km/tim. Du får köra fordon med två, tre eller fyra hjul. Detta innebär att du dessutom kan köra andra fordon, exempelvis A-traktor. Att kunna ge sig ut i trafiken öppnar upp för många nya och roliga upplevelser men är samtidigt ett ansvar. Det är därför du behöver ta ett mopedkörkort innan du ger dig ut.