Att hyra buss i Stockholm för att pröva en ny affärsidé

Hyra buss i Stockholm kan vara ett sätt att pröva sina vingar som evenemangsentreprenör. Teaterpubliken från landet vill se huvudstadens föreställningar.

Efter coronapandemin skriker Stockholms kulturinstitutioner efter publik. Och publiken skriker efter kultur! Däremot så finns det inte alltid publik så det räcker inom Stockholm stads gränser. Och på landsbygden finns det inte tillräckligt med kulturevenemang för publiken. Ett prekärt problem, men alls inte omöjligt att komma runt för den som är driven.

Lösningen är lika enkel som beprövad: låt publiken färdas med buss till Stockholms fina privatteatrar, kulturhus och operahus. Teaterbiljett och bussbiljett i ett, vad kan gå fel? Inte mycket! Och för dig som vill starta upp en ny verksamhet finns här en lucka på marknaden.

Hyra buss och sälja teaterresor till Stockholm

Många av de bussbolag som tidigare bedrev sin verksamhet riktad mot konsert- och teaterbesökare gick nämligen omkull under coronapandemin. Många av dem har inte kommit tillbaka efter att restriktionerna släppt och konserter och föreställningar dragit igång igen.

Om du vill pröva på hur det skulle fungera att driva ett sådant bolag, kan du börja i liten skala genom att hyra buss i Stockholm och testköra en sväng. Köper du in teaterbiljetter i bulk får du ofta ett förmånligt pris, och det är inte så dyrt som man kan tro att hyra en buss. Vem vet, det här kanske är början på en lukrativ karriär som bussresearrangör? Våga dansa, våga chansa, som de säger i nöjesbranschen.