Hur skrotar man bilen?

Dags för bilskroten? För en del känns det sorgligt, för andra befriande. Oavsett vilket, gäller det att ha koll på några saker när det är dags för din bil att åka till sin slutdestination.

Till slut kommer bilen till det oundvikliga – den måste tas till en bilskrot. Även om det känns sorgligt att bilen nu inte längre går att rädda, så är det ändå rätt alternativ. För vissa känns det dock som en befrielse och då är det bara att köra! Till bilskroten, alltså. Men, hur går man tillväga?

En del bilskrotar erbjuder sig att hämta upp den uttjänta bilen. Detta såklart mot en liten avgift. Fast i en del kommuner får man faktiskt skrota bilen helt gratis. Ta först reda på vad som gäller där du bor. Sedan måste du leta reda på registreringsbeviset, närmare bestämt del 2 av det där gula pappret. Detta, samt din legitimation måste tas med när bilen ska skrotas. Ska någon annan göra det åt dig måste de ha en fullmakt.

Vad händer på skroten?

När bilen sedan överlämnats ska du se till att få registreringsbeviset påskrivet. Du ska även få ett mottagningsbevis och ett kvitto på att bilen övertagits av skroten. Då kan du vara säker på att få slippa betala fordonsskatt och försäkring i onödan. Efter att du lämnat bilskroten kan du känna dig trygg med att din gamla vän blir väl omhändertagen. Det som går att återanvända brukar plockas ut innan resten skrotas eller återvinns. Nu har både du och bilskroten gjort det som krävs. Läs mer om bilskrot på denna hemsida: bilskrotuddevalla.se