Bildemontering som är gratis i Örebro

Förr kallade man det bara att man skrotade bilen, men det låter som att man slänger bort allt. På en bildemontering i Örebro plockar man istället ner bilen i småbitar och tar tillvara på allt.

De bilar som kommer in på bildemontering i Örebro blir väl omhändertagna. Först tappas de på bränsle, olja, glykol och andra flytande ämnen som är skadliga för miljön. När det är klart är det dags att skiljas från sin ägare. En auktoriserad firma som arbetar med bildemontering har tillstånd att rapportera bilen som skrotad till Transportstyrelsen. Det är ett viktigt moment.

När ägare och bil är skilda från varandra kan bilen plockas isär av en bildemontering

Det finns mycket att ta tillvara på i en bil, även om den är gammal. Allt stål och aluminium kan smältas ner och bli till något annat. Många av bilens delar går att rengöra och sälja vidare till någon som behöver en reservdel.

Det kommer in en hel del nyare bilar till en bildemontering också. Bilar som blivit så krockskadade att det inte lönar sig att laga dem. Då kan man plocka många fina reservdelar som dörrar, fönster, däck och fälgar. Allt kommer till användning igen.

På en auktoriserad bildemontering tar man på ett ansvarsfullt sätt hand om bilar. Det kostar inget att lämna sin bil där, och man kan få den hämtad. Då måste man betala för hämtningen men man kan fråga dem vad det kommer att kosta. Företag som arbetar med bildemontering har förmånliga avtal med olika bärgare.