Gör riskettan i Stockholm

Är du på väg mot ditt körkort? Den vägen är inte alltid helt enkel, inte heller helt rak. Det är några olika saker du måste klara, som exempel riskettan i Stockholm, för att lära dig mer om faror.

Att köra bil kommer med ett stort ansvar, inte bara för sig själv utan även för medtrafikanter. Det finns alltid en risk för en olycka när man kör bil, men som duktig förare kan man förhindra många. Därav är vägen till körkortet väldigt hård. Detta för att förbereda dig, och minska risken för eventuella olyckor. På riskettan i Stockholm går ni igenom vad för faror man kan stöta på i trafiken. Men inte bara det, ni går även igen hur alkohol, droger och även trötthet påverkar er som förare. Dessa ger dig en sämre reaktionsförmåga och kan därav vara en stor risk i trafiken.

Riskettan är ett måste

För att få lov att ta körkortet är det alltså ett måste att man går riskettan. Denna kan man göra i många olika städer hos trafikskolorna. Du kan gå den även om du inte är inskriven på just den körskolan. Det tar cirka 3 timmar att gå igenom riskettan, 3 timmar fyllda av information som är nödvändig för dig som framtida förare. Ni sitter upp emot sexton stycken i en grupp och lyssnar på läraren. Har ni några frågor passar det utmärkt att även ställa dem då. Riskettan är något alla måste göra som vill ha körkortet i sin hand och få den där totala friheten som bara körkortet kan ge.

Publicerat den
Kategoriserat som Tips