Moderna flyttbilar – så funkar de

Har det skett någon utveckling inom flyttbranschen sett till fordonsflottan som flyttföretag har? På många sätt så har det gjort det. Dagens flyttbilar har – liksom personbilen – utvecklats till att bli en säkrare farkost som dels drar avsevärt mycket mindre bensin och som dels också släpper ut mindre avgaser.

En annan förändring gäller utrymmet som blivit betydligt mer optimerat för just flyttar. Man får in fler kartonger och det finns en mer genomtänkt design som gör att bohag, med rätt stuvning, kan packas in både på ett säkrare och mer effektivt sätt. Detta är naturligtvis en stor fördel för kunden. Rådet är alltså ganska logiskt sett till detta: ska du välja en flyttfirma i Stockholm så bör du också se över att vilka som har moderna flyttbilar till hands. 

Det är emellertid inte allt. En modern flyttbil är ett plus – ett ganska stort sådant – men det handlar även om fler faktorer som påverkar ditt val av flyttfirma i Stockholm. Flyttbilen packar liksom inte sig själv och det handlar fortfarande om att ett hårt jobb ska utföras. Ett hårt jobb som, om du väljer fel flyttfirma, kan bli en katastrof. Tyvärr ser man att antalet flyttföretag ökat lavinartat under senare år och där en förklaring handlar om att man numera kan använda Rut-avdraget även för flytthjälp. Långt ifrån alla flyttföretag håller den kvalitet man som kund har rätt att förvänta sig.

Gärna moderna flyttbilar – men tänk även på kvalitet i övrigt 

Vad ska man då eftersöka som kund? Vi skulle säga att det absolut första du ska kolla upp handlar om trafiktillstånd. För att få arbeta som flyttfirma i Stockholm så krävs det att man har ett sådant. Långt ifrån alla har detta och arbetar således på ett regelvidrigt sätt. Samma sak gäller för försäkringar och det är en annan viktig punkt att titta närmare på. 

Många tar för givet att man är home safe så fort man skrivit ett avtal med en flyttfirma. Går någonting sönder så kommer flyttfirman att ta ansvar. Det stämmer inte riktigt. Om du väljer att flytta på egen hand och hyra en flyttbil så kommer din egen försäkring att täcka eventuella skador och stölder – förutsatt att du löser en extra premie. 

Så hittar du rätt flyttfirma 

Men, väljer du en flyttfirma så gäller inte detta – då är det flyttföretaget som, genom sin försäkring, ska ta ansvar. Vilket inte alltid sker och detta bevisas av att antalet anmälningar till ARN ökat på ett dramatiskt sätt under senare år. Och, dessa konflikter är heller inte helt lättlösta. Även om ARN dömer till din fördel så behöver inte flyttfirman betala dig. Det handlar om en rekommendation och det är ingen given riktlinje att följa. Detta kan skapa problem om ditt bohag skadas på något sätt och din flyttfirma vägrar erkänna sin skuld. 

Här kan Bohag 2010 vara det avgörande. Rådet är att du alltid säkerställer att en flyttfirma förbundit sig att följa de riktlinjer som finns i det avtalet. Det borgar för en trygg, säker och effektiv flytt där du som kund kan känna dig avslappnad även om någonting skulle gå sönder. Referenser är naturligtvis även det en nyckelfråga om du ska välja flyttfirma. Hur många flyttar har man gjort – och hur nöjda kunder har man? Se gärna över fordonsflottan och finns det moderna flyttbilar så är det en fördel – men det är långt ifrån allt.

Publicerat den
Kategoriserat som Tips