Kom ihåg detta när bilen ska skrotas

När det är dags att skrota bilen så är det inte bara att lämna in den på en skrot. Det är lite mer som man måste tänka på för att kunna genomföra en skrotning. Läs denna text så har du sedan koll.

Planerar du att skrota din gamla bil? Då ska du se till att tänka på några viktiga saker först, för då kommer skrotningen att gå som smort. Först och främst ska du ta och leta upp registreringsbeviset. Detta behövs för att din bil ska kunna avregistreras, så att du sedan slipper betala fordonsskatten. Se till att du tar med dig rätt del av beviset, nämligen del 2, det gula pappret. Om du har lyckats tappa bort det (lugn bara lugn, du är i sådant fall inte ensam) så går det att beställa ett nytt hos Transportstyrelsen.

Legitimera dig och skriv på

När du har letat upp registreringsbeviset får du inte glömma att ta med din legitimation till bilskroten. Om någon annan ska lämna in bilen åt dig, behöver de ha en fullmakt. Tänk på att om din bil redan är avställd så har den körförbud. Körförbudet gäller även vid bogsering. Om du inte kan köra med bilen måste du ordna med annan transport. Kolla upp om den bilskrot du ska till kan hjälpa till med detta. Det är nämligen ingen omöjlighet att de kan just det. Väl på plats får du, eller den med fullmakt, skriva på en överlåtelsehandling. Sen är det skrotat och klart! Läs mer om skrot här: bilskrottrollhättan.se